BeHappy Pest: Ferenciek terétől és az Astoriától 1 percre | BeHappy Buda: Mammut-tól 1 percre
header image

Címke: angol tanulás

Blog: Alapfokú angol tanulás

Közzétéve 2017. január 19. 18:32-kor ebben a kategóriában:

Az alapfokú angol tanulással kezdődik minden, hiszen az alapok elsajátítása nagyon fontos.

A kezdet a legnehezebb, valják sokan, ám ha ezt a lépést úgy teszed meg, hogy az szívednek, és elvárásaidnak is kedvez, akkor garantálható, hogy az alapfokú angol tanulásod útja eredményes lesz.

Persze, ha valakit ostorral hajtanak afelé, hogy tanulja meg a nyelvet, akkor a háta közepére sem fogja kívánni az egészet. De a varázslat abban áll, hogyha lelkesen vághatsz bele életed legnagyobb kihívásába.

Hogy ehhez mi kell? Természetesen elsősorban rád van szükség. Aztán a tökéletes alapfokú angol tanulás alapfeltétele a rugalmasság. Ez az a kitétel, mely minden tanuló számára elsődleges. A kötetlen időbeosztás a legjobb, amivel lelkesedésedet fokozni lehet, hiszen nem kell azon aggódnod beférsz-e az előre kirendelt időpontok valamelyikébe. De tovább is van, mondjuk még. Az alapfokú angol tanulás második alapfeltétele, hogy az ütem, amiben haladsz rád legyen hangolva. Ne kelljen máshoz alkalmazkodnod, aki lehet, hogy jóval lassabban, vagy éppen sokkal gyorsabban rohanna végig az anyagon. Kényelmesen, a te saját  tempódhoz alkalmazkodva tökéletes eredményeket lehet elérni. Az, hogy az alapfokú angol tanulás közben nem érzed magadat rosszul, vagy éppen leterhelve csak növeli a teljesítményedet, s ezzel együtt az eredményességedet is.

Összefoglalva nem csak az időd beosztása van a te kezedben nálunk, már ami az alapfokú angol tanulásod megszervezését illeti, hanem az egyéni haladásnak köszönhetően a haladásod is a saját ritmusodhoz igazodik. Így válik az alapfokú angol tanulás kihívásából valódi örömteli szórakozás.

Blog: Angol tanulás hatékonyan, hozzáértő tanári csapattal

Közzétéve 2016. október 24. 08:00-kor ebben a kategóriában:

A mai világban mindenkinek nagy szüksége van arra, hogy elsajátítson legalább egy nyelvet. Ennek tükrében tehát nagyon fontos, hogy az angol tanulás hatékony legyen.

A budapesti BeHappy Nyelviskola szívesen segít azoknak akik szeretnék megtanulni az angol nyelvet, ezért érdemes felkeresni oktatásszervezőinket akik bővebb tájékoztatást tudnak nyújtani .

Fontos megjegyezni, hogy itt nem a hagyományos módszerekkel történik a tanítás, hiszen a tanulók rugalmas órarenddel, egyéni haladási programon haladva sajátítják el az angol nyelvet. Ennek köszönhetően rugalmasan oszthatják be az idejüket, és az angol nyelvtanulás hatékonyan történhet.

Az órák hangulatára sem lesz panasz, hiszen a BeHappy Nyelviskola tanárai ügyelnek arra, hogy remekül érezzék magukat a tanulók. Hozzáértő tanáraink segítenek, hogy az angol tanulás hatékonyan, de ugyanakkor kellemesen teljen. Ennek köszönhetően az angol tanulás hatékonyan történhet a BeHappy Nyelviskoláinál.

Tanulóink saját tempójuk szerint haladhatnak,  saját időbeosztásuk szerint. A szóbeli felkészülést középhaladó szint felétől már anyanyelvi tanárok segítik az angol tanulás hatékonysága érdekében. Így már nem fog problémát jelenteni a nyelvvizsga vagy az érettségi követelményeinek a teljesítése. Ugyanakkor, egyre többen döntenek úgy, hogy külföldre mennek dolgozni az itthon megszerzett nyelvtudás segítségével, ezért nagyon előnyös, ha az angol nyelvtanulás hatékonyan, kiváló tanárok támogatásával történik. Persze fontos a megfelelő tankönyvek kiválasztása is, ezért a BeHappy Nyelviskola ebből a szempontból is segítséget nyújt tanulóinak.

Blog: Alapfokú angol tanulás, mert minimális angol tudásra mindenkinek szüksége van

Közzétéve 2016. június 28. 14:56-kor ebben a kategóriában:

Kezdeném azzal az elcsépelt frázissal, hogy ma már mindenkinek szüksége van valamilyen szintű nyelvtudásra. Szerintem nem is kell meggyőzni senkit arról, hogy ez tényleg így is van. És mivel az angol nyelv vett föl egyfajta globális közvetítő nyelv szerepet, emiatt az alapfokú angol tanulás szinte mindenkinek elengedhetetlen, attól függetlenül, hogy esetleg más nyelveken perfekt beszél. Általa jobban megértjük a környezetünket is, hiszen az angol szavak és kifejezések már mindenhol körülvesznek minket a hétköznapjainkban is.

Az alapfokú angol tanulás bír azzal az előnnyel is, szemben más nyelvekkel, például a franciával, hogy az elején könnyen tanulható és elsajátítható. A legtöbb diák gyorsan halad a pre-intermediate szintig, így megvan a sikerélmény és ezáltal a motivációs tényező is. Emiatt sem érdemes hezitálni, hogy bele merj e vágni. Ahogy az emberek 90 %-a, te is hamar el fogsz jutni egy biztos alap szintű nyelvtudásig.

Iskolánk ugyanakkor célszerű és praktikus megoldást kínál azoknak is, akiknek azért van szüksége az alapfokú angol tanulásra, mert például külföldre szeretnének menni, a munkájukhoz elengedhetetlen, vagy egy bizonyítvány megszerzése miatt szükséges.

Ugyanis az alapfokú angol tanulás nálunk mindenki számára elérhető. És ezt értem úgy, hogy mi nem csak elintézzük a beiratkozást és beosztunk egy csoportba. Átbeszéljük céljaidat, időbeosztásodat és egyéni haladási programon, saját szintednek és tempódnak megfelelően kezdheted is az angol  tanulást. Így válhat az alapfokú angol tanulás valóban mindenki számára a leghatékonyabbá nálunk.

Blog: Angol tanulás rugalmasan, egyéni módszerekkel

Közzétéve 2016. április 7. 17:16-kor ebben a kategóriában:

Minden bizonnyal hallottál már mindenféle történeteket a nyelvtanulás szépségeiről és nehézségeiről, főleg ha te is érdekelt vagy a dologban, vagyis idegen nyelvet tanulnál. A legtöbbet használt, univerzálisnak mondható világnyelv az angol, így szinte minden idegen nyelvet tanulni vágyó életében eljön a pillanat, amikor az angol tanulás aktuálissá válik.

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, több út áll előtted. Próbálkozhatsz otthon, autodidakta módon, ebben az esetben a sikered nagyban függ a nyelvérzékedtől és attól a tananyagtól, amit választottál. Persze ekkor sem kerülheted el, hogy az angol tanulás folyamatába másokat bevonj, hisz a tudásodat ellenőrizned kell valahogyan. Mivel ez kikerülhetetlen lépcsőfok, jobban jársz, ha szakmailag hozzáértőkre bízod magad és egy nyelviskola szolgáltatásait veszed igénybe, ahol mindezt magas szinten kapod meg, jóval kevesebb hibalehetőséggel. Ebben az esetben viszont a választás okozhat gondot, hisz nem minden iskola nyújt az angol tanulás folyamatában személyre szabott módszereket és tanulási ritmust, vagyis nem igazodnak a te időbeosztásodhoz, pillanatnyi lehetőségeidhez.

Ha tehát szeretnél hatékonyan tanulni, valós tudással nyelvtanfolyamot befejezni, válaszd azt az iskolát, ahol a te személyes igényeidet helyezik a középpontba, hozzád igazodnak minden tekintetben. Nem számít, mennyit tudsz és az sem gond, ha éppen nem érsz rá, a tanulást ott folytathatod, ahol éppen abbahagytad, nem kell alkalmazkodnod mások haladásához. Így az angol tanulás valódi öröm, mert a sikerélményeket te magad alapozod meg, stressz és különösebb fáradtság nélkül.

Blog: Angol tanulás kezdőknek, angol tanulás rugalmas tempóban!

Közzétéve 2015. szeptember 24. 08:05-kor ebben a kategóriában:

Ha úgy érzed, hogy betelt már a pohár, hiszen mindenki arra noszogat a környezetedben, hogy ideje már angolul beszélni, akkor ne hezitálj!

A BeHappy Nyelviskolában kezdőként is  várunk, hogy elkezd az angol tanulást.  Megalapozhatod a tudásodat és kellemes emlékekkel gazdagodhatsz. Az angol tanulás kezdőknek olyan élményeket képes nyújtani minden tanuló számára, amely örömteli, hasznos alapot kínál a haladáshoz. Ne tarts a kételyektől, ne engedd, hogy meggátoljanak abban, hogy elkezd az angol tanulást, hiszen később megbánhatod. Az angol tanulás a BeHappynél kedvező lehet mindenki számára, hiszen barátságos környezet és hozzáértő  tanárok várnak. Ez még nem minden! Ugyanis középhaladó szint közepétől, anyanyelvi angol tanárokkal gyakorolhatsz csoportos szóbeli óráinkon. Az angol tanulás nálunk azt is lehetővé teszi mindenki számára, hogy tengernyi szóbeli gyakorlatban részesülhessen. A szóbeli fejlesztés magabiztosabbá tehet, ha megszólalásra kerül majd sor. Az angol tanulás napjainkban fontos, hiszen nem csupán világnyelvről van szó, hanem egy csodálatos világról is.

Az, amit ma saját érdekedben megteszel, a későbbiekben is a haladásodat segíti. Itt a BeHappy Nyelviskolában igyekszünk motiválni, hogy még többet kihozz magadból! Ebben is segítségedre lehetünk.

Blog: Te sikeres vagy az angol tanulásban?

Közzétéve 2014. november 11. 19:46-kor ebben a kategóriában:
Tapasztalataink szerint több év aktív tanulás, gyakorlás után is csak kevesen állítják határozottan, hogy felsőfokú, de legalább erős középfokú szinten beszélnek, tudnak angolul. Ez gyakran visszavezethető arra, hogy kevés pozitív visszajelzés, inger ér minket, így azoknak, akiknek nincs lehetőségük rendszeresen használni a nyelvet, valamilyen módon egyénileg vagy némi segítséggel kell fejleszteni a készségeket.
 
Az angol nyelv használatához, mint tudjuk, szókincs, nyelvtani háttér és különböző nyelvi kompetenciák szükségesek.  Egy hozzáértő, jó nyelvtanár - ismerve az anyagrészek buktatóit - háttértudásával, segítőkészségével nagyban hozzájárul a gyors, hatékony haladáshoz. Általánosan jellemző, hogy nyelviskolai környezet, tanári segítség mellett is rögös úton jutunk el a kommunikáció- és tárgyalóképes nyelvtudásig.
 
De vajon Te mit tehetsz azért, hogy sikeres angol nyelvtanuló légy?!
Mit tehetsz azért, hogy begyakorold és életszerűen használd a nyelvet?
 
englishspokenhereNem hagyhatjuk említés nélkül a személyes képességeket és az egyéni hozzáállást. A kellő motiváltság, szorgalom, érdeklődés és türelem egy másik nyelv elsajátításánál mind-mind kihagyhatatlan jellemvonások. Hogy ki miben erős és miben fejlődhetne, úgy látjuk idővel tökéletesen látja és tisztában van az esetleges hiányosságokkal.
 
Már a kezdeti érdeklődésnél is nagyon gyakran emlegetett probléma, hogy "Nem merek megszólalni."A magabiztosság fél siker, tartja a mondás is. Mindenképp magabiztosság kell ahhoz, hogy valaki megszólaljon egy angol nyelven is. Fontos a biztatás, és azt tapasztaltuk mi is, hogy ez legkönnyebben elfogadó, baráti környezetben alakul ki és a pozitív visszajelzés mindig megtérül az angol tanulásnál. Viszont egyéni tanulásnál, otthoni környezetben is javíthatunk a nyelvi szintünkön és gördülékenyebben megy a kommunikáció írásban is, szóban is.
 
A kommunikációs eszközök szinte elárasztanak minket és az internet elterjedésével, aki igazán akarja, megtalálja a módját, hogy tanuljon és memorizáljon. Így a sokszor a kusza nyelvtani szabályok is rendszereződnek a fejünkben egy kis időráfordítással. A különböző alkalmazások, feladatsorok, szótanuló kártyák használatával egy-egy témakör is könnyebben átlátható lesz.  Ha egy iskolai környezetben is tanulunk, ezáltal sokkal konkrétabb kérdésekkel fordulhatunk majd a tanárhoz a jobb haladás érdekében.
 
Talán sokan nem vágják rá egyből, de a beszéd gyakorlásához a saját magunkkal folytatott gyakorlás, beszéd is hatékony lehet. Adhat egy magabiztosságot mielőtt ’valós’ szituációba keverednénk angol nyelven. Tesztelhetjük, hogy az adott témában a szavak, kifejezések mennyire vannak a helyén a fejünkben. Egy jól irányított kommunikációs órát azonban semmiképp sem helyettesít, ahol mások hibáiból is sokat tanulhatunk, és konkrét szituációkban alkalmazhatjuk az angoltudásunkat.
 
Az egyik legegyszerűbb és legjobb formája a kiejtés és szövegértés gyakorlásának az ún. aktív hallgatás. Itt válogathatunk témakörökben, ami minket igazán érdekel, legyen ez dalszöveg, ismeretterjesztő film vagy vígjáték sorozat. Nem fog már akkora erőfeszítést okozni egy munkahelyi vagy vizsgaszituációban sem a megértés, ha előtte kikapcsolódásként gyakran angol nyelven hallgatjuk kedvenc színészünk monológját.
Tehát, félre a kifogásokkal, Te magad is sokat tehetsz a nyelvi fejlődésedért!
 
 
Rákos Tímea
Oktatásszervező

Blog: Angol tanulás otthonról

Közzétéve 2014. április 8. 14:39-kor ebben a kategóriában:

home-photography-courses-female-studentSokszor sokan kérdezik tőlünk, hogyan tudnának a sulin kívül gyakorolni esténként otthon, vagy lopott percekben a munkahelyen. Könnyített olvasmányokat ajánlunk, sorozatokat felirattal, szókártyákat vagy különféle könyveket. Na meg ott az Internet... feladatok és gyakorló oldalak ezrei várnak rátok! Viszont azt mind tudjuk, hogy kutakodással mennyi időt el lehet tölteni a neten, és a vége sokszor bosszankodás, hisz használhatatlan oldalakból is van bőven. Ezért úgy döntöttem, összegyűjtök Nektek néhányat a kedvenceimből. Szemezgessetek belőle és szívesen várom a visszajelzéseket, hogy melyik jött be a legjobban!

A hírek kedvelőinek 

Írott és hallott szövegértéshez javaslom: http://www.newsinlevels.com/. Minden nap három szinten kerülnek fel érdekes hírek a nagyvilágból. Az adott szintnek megfelelően egyszerűsítenek a szövegen, valamint a legfontosabb szavakat kiemelik és a szöveg végén definícióval együtt megtalálod. Egyes hírekhez rövid videó is tartozik, így a hallásértést is tudod gyakorolni. Egy másik remek oldal pedig a  http://www.breakingnewsenglish.com/ ami a teljesen kezdőtől 6 különböző szinten kínál cikkeket kétnaponta frissülő tartalommal. Ha nem mernél még a Times-sal próbálkozni, ez a két oldal a nyerő választás.

Játékos gyakorlóknak

 Akár egyedül, akár a gyerekkel, vagy egy barátoddal gyakorolnál, szuper kikapcsolódás azhttp://en.akinator.com/ . Az Akinator egy gin, aki birtokában van az Internet minden tudásának. Tedd próbára! Gondolj egy híres emberre, az Akinator kérdéseket tesz fel, hogy kitalálja, ki van a fejedben. Vigyázz, nagyon okos! Nekem még csak egyszer sikerült legyőznöm. Bónusz, hogy észre sem veszed játék közben, hogy milyen sok szót tanulsz és gyakorlod a helyes kérdésfeltevést. Az Akinator függőséget okoz, de szerencsére elérhető okos telefonra is applikációként.

Mindenevőknek 

Bármilyen készséget is szeretnél gyakorolni, a http://www.rong-chang.com/ oldalán mindre találsz gyakorló feladatot. A rong chang nem csupán egy gyakorló oldalt, hanem adatbázis is. A bal oldalon válaszd ki, mit szeretnél gyakorolni, és további hasznos oldalakra irányít. Megtalálod itt a legnépszerűbb online játékokat, podcastokat, újságokat, hanganyagokat stb. Egy másik kedvencem pedig a http://learnenglish.britishcouncil.org/ . Mivel a nagyhírű British Council oldaláról van szó, nagyon profi tartalommal bír ez is!

Hallgatózáshoz

Ha a hallásértésed szeretnéd fejleszteni, két oldalt javaslok. Az egyik a http://www.bbc.co.uk/radio/ ami a BBC rádió hivatalos oldala. Akár a politika, a történelem vagy a zene érdekel, itt találsz kedvedre valót! Csak bátrabbaknak ajánlom, mert itt sajnos csak egyes anyagok érhetők el feliratozva. A másik favorit a http://www.ted.com/ , amit viszont kivétel nélkül mindenkinek ajánlok Pre-Intermediate szinttől. A TED jelen pillanatban a világ legnépszerűbb videó portála. Világszerte különféle témákból tartott előadások kerülnek ide fel. Kutatók, feltalálók, guruk, topmodellek, tanárok és orvosok mesélnek nekünk felfedezésekről, statisztikákról, személyes élményeikről vagy épp inspiráló történetekről. Tökéletes gyakorlás mert könnyebben követhető, mint egy párbeszéd, többféle akcentust is megismerhetsz és előadás lévén a tempó is barátságos. Mindegyik előadás feliratozható, és a szövege is megtalálható a videó alatt. 

Csak kezdőknek!

Nem mernél még sorozatokba, filmekbe vágni és a youtube is tele nehezen érthető videókkal? Végre itt egy fantasztikus videó gyűjtemény teljesen kezdőknek és újrakezdőknek. Ez a http://audioenglish.wordpress.com/. Video anyagok szöveggel együtt, játékos kérdésekkel megspékelve! Bár az oldal tartalmát nem frissítik rendszeresen, 2010-ig böngészhetsz az adatbázisban, sőt kategóriánként is tudsz keresni. Válaszd ki az érdeklődési köröd, és mehet is a gyakorlás!

Használj ki minden percet az angolozásra! Hajrá!:)

Mester Adrienn
Oktatásvezető, Buda

Blog: Milyen a jó angol tanulási módszer?

Közzétéve 2014. február 4. 14:32-kor ebben a kategóriában:

Tele az internet magukat ajánló "tapasztaltabbnál-tapasztaltabb" magán angoltanárokkal, de a nyelviskolák sem maradnak ki a versenyből szuper 3-new-teaching-methods-improve-the-educational-process-600x400intenzív,szupergyors és szuperhatékony tanfolyamaikkal. Kecsegtetnek próbaórával, vizsgagaranciával, s ígérik, 3 hónap alatt felfejlesztik tudásodat a NULLÁRÓL középfokig. Ejjha! Azt kell mondjam, ők valami titkos módszert tudhatnak!:) 

Lehet, csak mi, a BeHappy-ben tanító/dolgozó angoltanárok nem vettük fel a 'titkos módszer' című tantárgyat anno az egyetemen.:) Mi még mindig abban hiszünk, ami eddig bevált: maximális odafigyelés és segítség, szakmai háttér, sok gyakorlás, szorgalom és IDŐ! Nincs hipnotizálás, nem is itatunk veletek egy pohár vizet minden anyag után, hogy "jobban beépüljön a tananyag", és az alvás is inkább a bioritmusod szinten tartásán segít, nem a feltételes mód megértésében. 

Persze, most elmosolyodsz, hogy "ugyan, ki hiszi ezt el".  Sajnos az emberek jelentős százaléka, még hisz a csodákban. Még keresi azt a helyet, ahol egyenes testtartással ülve várhatja, hogy egy nagy kancsóból öntsék a fejébe a tudást. De gondolj csak bele, valóban akkor is ilyen értékes lenne a nyelvtudás, ha csak ennyi lenne a trükk? Ha mindenki csak befizetne egy halom pénzt és várná, hogy a varázsige működjön? NEM! A nyelvtudás már most nagy kincs, és időről-időre még jobban felértékelődik, ebben biztos vagyok!

Mit tehetsz?

Keress egy olyan iskolát/tanárt, ahol olyan módszerrel tanítanak téged, ami valóban hatékony! Ne higgy a tündérmesének, ígérgetésnek! Kérdezz rá, mennyi idő/óra alatt milyen fejlődés várható a tapasztalatok alapján!

Olyat keress, aminek múltja van, bizonyított sikerei vannak, ahol a tanárok szakmailag felkészültek és emberileg is kiválóak! 

Követeld meg a minőséget! Ugyanúgy, ahogy elvárható, hogy egy étteremben készséges legyen veled a pincér, elvárhatod egy nyelviskolától, hogy jó szolgáltatást kapj!

 

Kezdd ma, tedd meg az első lépést!

Hajrá!:)

 

Fenyvesi Nóra
angoltanár, marketing vezető

 

Blog: Angol tanulással kapcsolatos félelmek

Közzétéve 2013. december 17. 14:33-kor ebben a kategóriában:

Csak megszólalni ne kelljen...

 

200447888-001

 

 

 

"A félelmek azért vannak, hogy leküzdjük őket!" - Még inkább igaz ez angol tanulásnál!

 

 

 

 

A tanár szemszögéből

 

Angoltanárként őszintén és tapasztalattal mondhatom, ez az, amin mindenki átmegy! Még mi tanárok is. Én is voltam kezdő kis zöldfülű, tele blokkokkal, rossz élményekkel, bizonytalanságokkal és hiányosságokkal.

Angolul megtanulni, nem könnyű! Sőt,  őszintén: nagyon is nehéz! Ha nem lenne az, idegen nyelv birtokában lenni sem volna ilyen értékes!  Fogadd meg hát tanácsainkat és tűnj ki a többi nyelvtanuló közül, csináld jól!

1. A "kinevetnek" szindróma

 

Megtörtént már valaha, hogy kinevettek azért, mert lehagytad az 's'-t az igéről? Vagy fuldokló hahotázásba kezdett egy anyanyelvi angol, mert a think-et kicsit "sz" betűsen ejtetted? Ugye nem?! 🙂

Ez nagy valószínűséggel nem is fog megtörténni, hiszen aki tanulja a nyelvet, mint te, pontosan tudja milyen nehézségeken mész át és maximum csak segítő szándékkal fog javítani. Afelől pedig biztosítalak, hogy az anyanyelviek örülnek, ha helytelenül is, de kommunikálsz velük! Te kinevetnél egy oroszt például, aki alapfokon botladozva próbálna a te saját nyelveden kommunikálni veled? Persze, hogy nem!

De ha mégis találkozol olyannal, aki mókásnak találja nyelvhasználatodat, tőle nem érdemes bármit is magadra venned, mert ez nagyon alacsony fejlettségű intelligenciára utal! Szóval csak legyints és nevess vele!:) 

2. Csak megszólalni ne kelljen!

 

Jól érzed, hogy a nyelvtanulás során a legnehezebb rész a beszédfejlesztés! Itt kell a nyelvtannak, szókincsnek, kiejtésnek és mindennek, amit csak tanultál összhangban lenni. És azonnal! Rémisztő, tudom! És az a rossz hírem, hogy erre nincsen csodás megoldás. Angolul beszélni kell, hogy angolul beszélni tudj! Itt sosem dőlhetsz hátra és nem tehetsz pipát mellé, mindig gyakorolnod kell! De megnyugtatásképp mondom: ha esetleg úgy alakul az életed, hogy huzamosabb ideig nem használod a nyelvet; és úgy érzed nagyon gyatra vagy szóban, ha nekilódulsz kicsit, gyorsan visszahozható a passzív angoltudás.

  • Gyakorolj mindent beszédben: nyelvtant, újonnan tanult szavakat ültesd át szóhasználatba. Ha nincs partnered, beszélj hangosan vagy mondd fel diktafonra véleményedet egy szituációval kapcsolatosan. Vagy foglald össze a legutóbb látott film eseményeit és használd az új elemeket!
  • Olvass hangosan, rögzítsd felvételre és hallgasd vissza! Ez fontos gyakorlat az angolos kiejtés érdekében!
  • Énekelj! 🙂 Szereted a zenét? Youtube-on már minden számot megtalálsz zeneszöveggel együtt. Párszor hallgasd meg és kövesd a szöveget, majd felmosáskor vagy vasalás közben tiéd a terep!
  • Beszélgess külföldiekkel! Ez a legtökéletesebb módja, hogy fejleszd beszédkészséged! Ha nem vagy a tanulónk, ezért nincs lehetőséged anyanyelvi tanárral gyakorolni, ne csüggedj! Chat- és közösségi oldalakon beszélgethetsz anyanyelvi angolokkal ingyen!

www.meetup.com - itt lehetőséged van csatlakozni csoportokhoz, ahol beszélgethetsz anyanyelvi tanárokkal személyesen egy teadélután alkalmával, vagy online.  

3. "öreg vagyok én már a tanuláshoz..."

 Nincsen bizonyítottan tökéletes életkor a tanuláshoz! (vagy csak az angol tudósok még nem foglalkoztak a témával:) ) Persze nagy többségben kimondható, hogy gyerek fejjel könnyeben tanul meg az ember angolul. Nem is az agyi kapacitásra helyezném a hangsúlyt, mint inkább az élethelyzetre. Akkor még egy a cél: jól teljesíteni az iskolában. Nem szóródik szét a figyelem a dolgos hétköznapokon, mikor mindig közbejön valami. Minden fontosabb, minthogy leüljünk a könyv elé... 

  • Tervezd meg tanulási idődet! Muszáj időd kerítened az angolra, hetente minimálisan kétszer! Ennél kevesebb időt szánva rá, nagyon elnyújtod a folyamatot és a végére a kedved is elmegy az egésztől! Ha megvan az időpont, abból ne engedj! Élvezzen prioritást a tanulás! Persze azért a családdal is foglalkozz...:)

Ne várj tovább, nagy levegő és vágj bele! És közben mindig jusson eszedbe, nem vagy egyedül, sokan kísérnek téged az angol tanulás hosszú de nagyon izgalmas és élvezetes útján!!!

 

Fenyvesi Nóra

Blog: Motiváció angol tanuláshoz

Közzétéve 2013. november 13. 17:21-kor ebben a kategóriában:

A blogbejegyzésben az angol tanuláshoz szükséges motivációról írunk nektek. Mit nevezünk motivációnak, milyen szintjei vannak, mit okoz a hiánya. Egy érdekes kutatással is foglalkozik az írás, jó olvasást!:)

Tanfolyamszervezőként rengeteg tanulni vágyó emberrel találkozunk nap mint nap, s mondhatjuk, nincs két egyforma eset. Mindenki más-más háttérrel, tapasztalattal és céllal keres fel bennünket. A legkülönfélébb személyes történetekkel ismerkedünk meg, sokszor biztatunk, nyugtatunk, inspirálunk és támogatunk, feldobódunk és együtt sírunk-nevetünk. A cél minden esetben egy: megtanulni angolul. S ezt hogyan elérni? A kulcsszó a motiváció.

Ugye sosem adod fel az angolt?Te miért szeretnél megtanulni angolul?

A munkádhoz kell? Esetleg külföld felé fordulsz, ott szeretnél tanulni vagy dolgozni? Vagy külföldi barátaid vannak és velük szeretnél beszélgetni tudni? Nyelvvizsgára készülsz vagy érettségizel? 

A sor végtelen. A lényeg, hogy a motiváció a nyelvtanulás folyamatának és eredményének az egyik meghatározó eleme. A kellő motiváltság a nyelvtanulás előfeltétele és motorja, mivel ez az a döntő erő, ami meghatározza, hogy a tanuló belevág-e egyáltalán a feladatba, hogy mennyi energiát és időt fektet bele és mennyire kitartó.

wanttospeakenglish A téma kutatását két kanadai pszichológus, Robert Gardner és Wallace Lambert kezdte el az 1950-es évek végén. Felismerték, hogy a nyelvet beszélő közönség felé pozitív érzésekkel rendelkezőnek nagyobb a motivációja a nyelv elsajátítását illetően.

Elméletük szerint a motivációnak két fő típusa van: az egyén tanulhatja a nyelvet a kapcsolattartás és a kultúra megismerése érdekében, illetve saját szakmai- és gyakorlati fejlődésének indíttatásából.

A motiváció függ a tanuló sikerorientáltságától, nyelvi önbizalmától, de nyelvoktatás szempontjából fontos a tanuláskörnyezeti szint. Az, hogy a tanuló mennyire tartja érdekesnek a tananyagot, milyen a nyelvtanárral való kapcsolata, mennyi sikerélményhez jut tanulás közben, meghatározzák nyelvórai viselkedését.

A nyelviskola alapvető feladata az idegen nyelv tanítása során az, hogy az idegen nyelv alapjain illetve a felsőbb szintű nyelvtudáson túl a tanuló részére kedvet adjon a nyelvtanuláshoz, és olyan készségeket és technikákat is megtanítson, melyeket a tanulók hosszú távon használni tudnak.

Egy kis motivációért kattints ide:
http://angolnyelvtanitas.hu/angolnyelvtanitas-blog/mi-motival-az-angoltanulasra

Összegezve a leírtakat, azt tanácsolom neked, kérj segítséget egy hozzáértőtől. Legyen az iskola, vagy magántanár, beszéljétek át céljaid, az ehhez szükséges utat amit be kell járnod. Tervezzétek meg, ez mennyi időbe fog telni. Ha már te is tisztán látod, mi áll előtted, hidd el sokkal könnyebb vágsz majd neki!

Ha már elhatároztad magad, akkor várunk téged egy ingyenes tájékoztatásra és szintfelmérésre.

TEDD MEG AZ ELSŐ LÉPÉST!

Forrás:
Oki.hu
Kislexikon.hu

BezárásA

K

C

I

Ó

 

TÉLI ANGOL TANFOLYAMOK

 

A mi ajándékunk neked:

December 23-ig

 

AJÁNDÉK TANKÖNYVVEL várunk!

 

Tanulj rugalmas órarenddel, egyéni haladással!

5-40% kedvezménnyel!


Bővebb információt kérek!

A weboldalunkon cookie-kat használunk a felhasználói élmény javítására, kérem fogadja el a cookie-k használatát a gombra kattintva. További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás