BeHappy Pest: Ferenciek terétől 1 percre | BeHappy Buda: Mammut-tól 1 percre

A nyelvérzékről…

Közzétéve 2017. január 12. 10:12-kor ebben a kategóriában: ,

Csak ülsz az angol könyv felett és úgy érzed, nem haladsz egy tapodtat sem? Úgy látod, hogy körülötted mindenki gyorsabban tanul? Ekkor a legkönnyebb abbahagyni a nyelvtanulást és azt mondani: „ nekem nincs nyelvérzékem”. De mit is jelent ez valójában? Tényleg létezik? És ha igen, akkor genetikailag meghatározott?

Student-Girl-ThinkingKezdjük az elején. Az angol nyelvnek nincs génje. A többi nyelvnek sincs. Sőt, az sem létezik, hogy valakinek nincs nyelvérzéke. Nem osztjuk két részre az embereket aszerint, hogy ki képes megtanulni egy idegen nyelvet és ki nem. A tudósok azt is megállapították, hogy a nyelvérzék nem függ az intelligenciától és anyanyelvi készségeken alapul. Vagyis ha már beszélsz, írsz és olvasol magyarul (most is épp azt teszed), egy idegen nyelv elsajátítása nem okozhat átlagon felüli nehézséget. Gyakorlatilag bárki képes egy-két nyelvet megtanulni, ha motivált és elegendő időt fordít rá.

Tény azonban, hogy némelyikünkre jobban ragad a nyelv és gyorsabban, könnyebben kialakul a nyelvtanuláshoz szükséges érzék, másoknál ez lassabb és nehezebb folyamat. Mindenki mint valami adu-ászt emlegeti a nyelvérzéket. Az az általános vélemény, hogy ha valakinek van, az mázlista és könnyen tanul nyelvet, akinek pedig nincs, az peches és csak nagy erőfeszítések árán és drága pénzen tud eljutni oda, ahova a szerencsésebbek egyszerűen. Azoknak, akik ez utóbbi csoportba tartoznak és a saját bőrükön tapasztalják a szomorú valóságot, jó hír, hogy ez a készség kifejleszthető! Méghozzá nyelvtanulással!

Volt jó néhány kutatás azzal kapcsolatban, hogy mik azok a tényezők és egyéni jellemzők, amelyek befolyásolják a nyelvtanulást. A nyelvérzék valójában több független készségből tevődik össze - és nagyon ritka, hogy valaki egyformán fogékony ezek mindegyikére.

Mik is ezek a tényezők?

  • A motiváció, nem győzzük hangsúlyozni ennek fontosságát. Ez a nyelvtanulás folyamatának és eredményének a motorja. Aki eléggé motivált és ott lebeg a célja a szeme előtt, az kitartóbb, elszántabb, könnyebben átlendül az esetleges kudarcokon és ez bizony meghozza a gyümölcsét.
  • Félelmeink is meghatározhatnak minket. Van, aki mindenféle gátlás nélkül csak mondja és mondja, amit szeretne (és amit tud), és van, aki visszahúzódó, gátlásos és csendes. Vajon melyikük fogja hamarabb beszélni a nyelvet? Előbb-utóbb helyesen…
  • A személyiség és a gondolkodás is fontos lehet. Mennyire nyitott valaki? Mennyire szorongó? Mennyire veszik el a részletekben vagy látja át az egészet?
  • Kutatások igazolták, hogy a nyelvelsajátítás sebessége nem csak a fenti készségektől, hanem a kreativitástól és a mindennapi kommunikációs képességektől is függ.
  • Nem elhanyagolandó a memória fejlesztése, hiszen ezzel beindulnak a nyelvi képességeink is. A szótanuláshoz kapcsolódó kulcs az asszociatív memória. Ez egészen speciális készség, nem függ össze például azzal, hogy képtelenek vagyunk megjegyezni a barátunk telefonszámát vagy a születésnapját.
  • A memória a hallással is összefügg, ez az úgynevezett fonetikai kódolási képesség. Ez azt jelenti, hogy mennyire tudjuk az írott betű és a kiejtett hangok közötti összefüggéseket átlátni és alkalmazni.
  • A nyelvtani érzékenység segítségével ismerjük fel a szavak mondatban betöltött nyelvtani szerepét.
  • Az induktív nyelvtanulási képesség azt jelenti, hogy ki tudjuk-e következtetni a szavak mondatbeli szerepe és felépítése közötti összefüggéseket. Ide tartozik pl. a ragok és a prepozíciók használata.

Summa summárum, a nyelvtanulási érzék fejleszthető. Jó hír ez azoknak, akik tényleg elszántak, ám rossz hír azoknak, akik a kifogások tengerében úszkálnak. Most egyel kevesebb indok áll rendelkezésükre, hogy feladják. Tessék máshol keresgélni! Bár ezt az energiát akár a tanulásba is bele lehetne fektetni…

successSok sikert mindenkinek! 🙂

 Forrás:
lingwing.hu
nokkulfoldon.hu

Nyelviskola Budapesten

Közzétéve 2016. december 15. 00:00-kor ebben a kategóriában:

A rugalmasság, egyediség, az egyéniség kiemelése, egyéni és közös órák kombinálása, anyanyelvi tanárok segítsége…. Ilyen egy tökéletes nyelviskola, Budapesten. A hagyományos, tradicionális, ám már régen túlnőtt elméletek, elvek helyett újszerű, személyre szabott módszerekkel várjuk a hozzánk betérő tanulókat.

A rugalmasság a rohanó világunkban teljesen természetes elvárás, hiszen mindenki saját teendői mellett szeretné megoldani, az angol  nyelvtanulást. Erre teljesen szabadon van lehetőség nyelviskolánkban, Budapesten. Amellett, hogy bármikor be lehet jelentkezni az órákra nem kell attól tartani, hogy pont nem megfelelő „szintű” csoportba kerülsz. A nyelviskolánkban ugyanis nincsenek csoportok. Nálunk saját tempódban haladsz, ami képes arra, hogy kihozzuk belőled a legjobbat. Így aztán nem kell attól tartanod, hogy túl gyorsan haladnak a tanárok az anyaggal, mert minden rád van szabva. Külön szóbeli gyakorlóóráinkon  anyanyelvi tanárok segítségével olyan hatékony környezetben sajátíthatod el az angol nyelv csínját-bínját, ami segíti céljaid elérését.

Budapesti nyelviskoláink tárt kapukkal fogadnak mindenkit, aki nyelvtanulásra szomjazik. Neked is köztünk van a helyed! Az eredményes, hatékony tanítási módszerünknek köszönhetően nem görcsölve, aggódva fogsz járni nyelvoktatásra, hanem vidáman, felszabadultan, tudva, hogy mennyi új információval fogsz gazdagodni. Nálunk jó hangulatban, barátságos légkörben, segítőkész tanárok segítségével tanulhatsz angolul. Kell ennél több? Igen, egy épp ilyen nyelviskola Budapesten. Kérésed számunkra parancs, várunk szeretettel!

Milyen a legjobb nyelviskola?

Közzétéve 2016. december 7. 00:00-kor ebben a kategóriában:

Erre a kérdésre számtalan jó válasz létezik. Valószínűleg a legjobb nyelviskola pont olyan, amilyet te szeretnél. Azért mi mégis megpróbáljuk kikutatni a gondolataidat, és felvázolni, hogy szerintünk milyen a legjobb nyelviskola.

Rugalmas. Ez annyit jelent, hogy a nyelvóráidat úgy osztod be, ahogyan te szeretnéd. Ez a mai világban munka, iskola, család, hobby mellett gyakorlatilag alap elvárás lehet. Mi ezt maximálisan tudjuk is teljesíteni. A te nyugalmad, s ezáltal a potenciálod a tanulásban abból fakad, ha tudod nem a teendőidtől veszed el az időd. Ha nem azon kell aggódnod mikor végzel, s vajon eléred-e még az aznapra kitűzött céljaidat? A rugalmas beosztásnak köszönhetően az óra minden másodpercét te határolhatod be úgy, hogy az neked a legoptimálisabb legyen.

Egyéni haladás. Divat még mindig egyen szerűen tanítani az angolt. Azaz nem figyelembevéve a kvalitásokat, a szintkülönbségeket.  Sablont használnak sokan, amelyet ráhúznak arra is, akire illik, de arra is rá akarnak kényszeríteni, akinek esetleg lassabb vagy gyorsabb tempó lenne a megfelelő. A legjobb nyelviskola arról ismerhető fel, hogy lehetőséget biztosít az egyéni tempóban haladásra. Egyéni tempóban, egyéni tananyaggal. Van, aki gyorsabban halad bizonyos részek esetében, míg máshol belassul, vagy pont fordítva. Ez a személyre szabott tanórák miatt egyáltalán nem jelent problémát sőt. Így könnyen kiaknázhatóvá válnak az egyéni képességek, s hamar sikerélmény lesz a nyelvtanulás. Az egyéni haladás segítségével nem kell másokhoz alkalmazkodnod. Saját tempódban, saját képességeidhez mérten haladhatsz.

Szerintünk ilyen a legjobb nyelviskola… Ha szerinted is, akkor egy rugóra járt az agyunk, várunk szeretettel.

Hatékony angol nyelvtanulás

Közzétéve 2016. november 28. 00:00-kor ebben a kategóriában:

Az angol nyelv ismerete szinte elvárásnak számít a 21. században. Mindegy, hogy a világ melyik  részére utazunk, az angolt jóformán mindenhol beszélik, valamilyen fokon. Sohasem késő elkezdeni a tanulást, hiszen a fejlődés nincs korhoz kötve. A hatékony angol nyelvtanulás mindenki számára lehetséges, hiszen iskolánkban saját időbeosztásban, másokhoz való alkalmazkodás nélkül haladhatsz. Hogy hogyan történik mindez?

Az ingyenes szintfelmérőnk segítségével kiderül, hogy ki-milyen szinten kezdheti meg a hatékony angol nyelvtanulást. Nálunk nincsenek csoportok, minden tanulónk egyéni haladási programon halad a saját időbeosztásának megfelelően.

Az órákon szakmailag képzett tanáraink segítenek a hatékony angol nyelvtanulásban. A másik szempont, amely munka, család, elfoglaltságok mellett is lehetővé teszi a hatékony angol nyelvtanulást az a rugalmas időbeosztás. Ez annyit jelent, hogy bárki, aki egy kicsit is érdeklődik az angol nyelv iránt nem kell, hogy előre meghatározott időpontokhoz ragaszkodjon. Mindenki a saját tanmenete szerint halad és a tanárok egyénileg segítenek, akkor ülhetsz be órára amikor neked a legmegfelelőbb. Összefoglalva nyelviskolánkban nincsenek sémák, melyeket a tanulókra húzunk. Mindenki a saját tempójának,  ritmusának megfelelően tud haladni. A hatékony angol nyelvtanulás minden korosztály számára elérhető. Az angol órákon nem kell másokhoz alkalmazkodni így akár gyorsabban, vagy lassabban is tudsz haladni a saját képességeidhez mérten.

Angol tanulás kezdőknek

Közzétéve 2016. november 21. 00:00-kor ebben a kategóriában:

Az angol nyelv ismerete a mai világban szinte alap elvárásnak mondható. Nem csak a munkahelyek viszonylatában, hanem már az iskolás rendszerben is. A gyerekek korán, akár már óvodás korban elkezdenek ismerkedni az idegen nyelvel, és hamar elsajátítják az alapokat. Erre már a későbbiekben lényegesen könnyebb alapozni, s a középiskolás évekre, akár felsőfokig bővíthető a gyerekek angol tudása. Igen ám, de rengetegen vagyunk úgy, hogy nem teljesen ebben a rendszerben, ilyen képzések segítségével nőttünk fel. Az angol tanulás kezdőknek nagyon nagy prioritást élvező feladat, amit soha sem késő elkezdeni.

Az első lépés mindig a legnehezebb: beismerni, hogy valamilyen tudás hiányában vagyunk, amit azonban szeretnénk feltétlenül megszerezni. Ugye te is éreztél már hasonlót? Az angol tanulás kezdőknek ösvénye is innen indul, a felismeréstől. A nyelvtanulást több minden is motiválhatja. A nyelv szeretete, a szükség – esetleg munkahelyi érintettség miatt, vagy egyszerűen a tudásszomj.  Mindegy, hogy számodra mi a pontos hajtóerő, a fontos, hogy az angol, és a tanulás mellett döntöttél. A módszerek széles skálája ismert így nem kell attól tartanod, hogy esetleg nincs nyelvérzéked… Minden probléma orvosolható, megoldható. Rugalmas időbeosztással, egyéni haladással semmi sem állhat az utadba! Az angol tanulás kezdőknek eleinte kicsit nehéznek tűnhet, hiszen minden újdonságot előbb ízlelgetni kell. De biztos lehetsz abban, hogy pár hét után úgy ráérzel az idegen nyelv adta szabadságra, s annak varázslatára, hogy soha többé nem akarod abbahagyni a fejlődést, tanulást.

Egy jó nyelvtanár számon kéri az anyagot

Közzétéve 2016. november 11. 08:00-kor ebben a kategóriában:

Biztosan Te is megfigyelted már, hogy a tanulás során sokat számít a tanár személye. Ennek következtében nagyon fontos, hogy olyan nyelviskolát  válassz, ahol hozzáértő nyelvtanári csapat dolgozik.

Szerencsére, a BeHappy Nyelviskolával nem lesznek gondjaid, hiszen itt tapasztalt, hozzáértő tanárok segítenek a nyelvtanulásban.

A szóbeli órákat középhaladó szint közepétől már  anyanyelvi nyelvtanárok tartják, ezért könnyebben sajátíthatod el a helyes kiejtést.

Abból a szempontból is szerencsés lehet ez a választás, mert így hozzászokhatsz ahhoz, hogy mindent angolul kell kifejezned. Nem fogsz félni attól sem, hogy külföldiekkel beszélgess. Tehát, ennek alapján mindenképpen jól járhatsz a budapesti BeHappy Nyelviskola felkeresésével, hiszen itt nem a hagyományos módon történik a tanítás.

Egyéni haladással, rugalmas időbeosztásban tudsz nálunk tanulni. Ez nagyon előnyös abban az esetben, ha nem tudsz fix időpontra bejárni a nyelviskolába. Ezt azt jelenti, hogy a BeHappy Nyelviskola ötvözi a magánóra, csoportos tanulás és az önálló tanulás előnyeit.

Nyelvtanáraink segítenek a haladásban, hogy minél előbb elérd a célod az angollal. Legyen az nyelvvizsga vagy külföldi munka.  Iskoláinkban külön nyelvvizsga felkészítést is tartunk ahol a nyelvvizsga felelős nyelvtanár segít, hogy elérd a kitűzött sikeres nyelvvizsgát.

Mikor indul intenzív angol nyelvtanfolyam Budapesten?

Közzétéve 2016. november 2. 08:00-kor ebben a kategóriában:

Az életben mindig adódhatnak váratlan helyzetek, ezért elképzelhető, hogy sürgősen fejlesztened kell az angoltudásodat. Ilyenkor felmerülhet benned a kérdés, hogy hová fordulj segítségért. Az intenzív angol nyelvtanfolyam Budapesten bármikor elkezdhető a BeHappy Nyelviskolában, várunk szeretettel szintfelmérővel egybekötött tájékoztatásra ahol  oktatásszervezőink segítenek az intenzív nyelvtanfolyamokkal kapcsolatban.

Itt nincsenek hagyományos értelemben vett csoportok, hanem minden tanulónk egyéni haladási programon tanul saját időbeosztásának megfelelően.

Ez azt jelenti, hogy Te döntöd el, milyen időbeosztásban jössz hozzánk tanulni. Az intenzív angol nyelvtanfolyam Budapesten remek választás lehet, ha már megvan a kitűzött cél az angol nyelvtanulással kapcsolatban.

Legyen az egy nyelvvizsga vagy  éppen külföldre készülődsz, vagy munkahelyet váltasz. A jelentkezés után oktatásszervező kollégáink keresni fognak és egy szintfelmérővel egybekötött tájékoztató keretein belül segítenek kiválasztani  a számodra legmegfelelőbb tanfolyami csomagot.

Barátságos légkörrel várunk, ezért remekül fogod magad érezni az intenzív angol nyelvtanfolyam Budapesten során. Több tanár is segíteni fogja a munkádat, tehát rengeteget fejlődhetsz az óráknak köszönhetően. Te döntheted el, hogy a Mammut Bevásárlóközpont vagy a Ferenciek tere közelében szeretnél angolul tanulni. A remek tömegközlekedési kapcsolatoknak köszönhetően egyszerűen eljuthatsz a kiválasztott BeHappy Nyelviskolába, és szinte azonnal nekifoghatsz a tanulásnak!

Angol tanulás hatékonyan, hozzáértő tanári csapattal

Közzétéve 2016. október 24. 08:00-kor ebben a kategóriában:

A mai világban mindenkinek nagy szüksége van arra, hogy elsajátítson legalább egy nyelvet. Ennek tükrében tehát nagyon fontos, hogy az angol tanulás hatékony legyen.

A budapesti BeHappy Nyelviskola szívesen segít azoknak akik szeretnék megtanulni az angol nyelvet, ezért érdemes felkeresni oktatásszervezőinket akik bővebb tájékoztatást tudnak nyújtani .

Fontos megjegyezni, hogy itt nem a hagyományos módszerekkel történik a tanítás, hiszen a tanulók rugalmas órarenddel, egyéni haladási programon haladva sajátítják el az angol nyelvet. Ennek köszönhetően rugalmasan oszthatják be az idejüket, és az angol nyelvtanulás hatékonyan történhet.

Az órák hangulatára sem lesz panasz, hiszen a BeHappy Nyelviskola tanárai ügyelnek arra, hogy remekül érezzék magukat a tanulók. Hozzáértő tanáraink segítenek, hogy az angol tanulás hatékonyan, de ugyanakkor kellemesen teljen. Ennek köszönhetően az angol tanulás hatékonyan történhet a BeHappy Nyelviskoláinál.

Tanulóink saját tempójuk szerint haladhatnak,  saját időbeosztásuk szerint. A szóbeli felkészülést középhaladó szint felétől már anyanyelvi tanárok segítik az angol tanulás hatékonysága érdekében. Így már nem fog problémát jelenteni a nyelvvizsga vagy az érettségi követelményeinek a teljesítése. Ugyanakkor, egyre többen döntenek úgy, hogy külföldre mennek dolgozni az itthon megszerzett nyelvtudás segítségével, ezért nagyon előnyös, ha az angol nyelvtanulás hatékonyan, kiváló tanárok támogatásával történik. Persze fontos a megfelelő tankönyvek kiválasztása is, ezért a BeHappy Nyelviskola ebből a szempontból is segítséget nyújt tanulóinak.

Angol kezdő nyelvtanfolyam

Közzétéve 2016. október 17. 08:00-kor ebben a kategóriában:

Sokakat az tart vissza a nyelvtanulástól, hogy nem tudnak rendszeresen részt venni az órákon, sűrű időbeosztásuk miatt.  Pedig már van olyan angol kezdő nyelvtanfolyam, ahol rugalmas órarend alapján zajlik az oktatás. Ez pedig azt jelenti, hogy a tanulók akkor jöhetnek órára, amikor csak szeretnének.

Szintfelmérés és teljes körű tájékoztató után tanulóink kezdhetik is az angol kezdő nyelvtanfolyamot. Az angol kezdő nyelvtanfolyam egyéni haladással történik, ezért a fejlődés igazán gyors lehet. A tanárok nagyon kedvesek, ám ugyanakkor következetesen számon kérik tanulóinktól a már  tanultakat. Az órák légköre barátságos, ezért szívesen járnak a BeHappy Nyelviskolához a tanulók.

Az angol kezdő nyelvtanfolyam akkor is remek választást lehet, ha valaki komoly célokat tűz ki maga elé a nyelvtanulásban. Tanulóink közül rengetegen döntenek úgy, hogy elmennek nyelvvizsgázni. A BeHappy Nyelviskola tanulói sokszor célozzák meg a külföldi munkavállalást is, amihez magas szintű nyelvtudásra van szükség. Ehhez az angol kezdő nyelvtanfolyam kitűnő kiindulópontot jelenthet.

Később lehetőség nyílik anyanyelvi tanáros kiscsoportos szóbeli órán való részvételre is középhaladó szint felétől. A beiratkozás előtt ki kell tölteni egy szintfelmérőt, hogy lássuk a kezdő szinted és tökéletesen segíteni tudjuk fejlődésedben.

Természetesen, a tanárok segítenek, és mindig átbeszélik tanulóinkkal a problémás részeket. Segítünk, hogy hatékonyan tudj haladni lépésről lépésre a BeHappy Nyelviskola angol kezdő nyelvtanfolyamán.

Angol nyelvvizsga Budapest? Segítünk felkészülni!

Közzétéve 2016. október 10. 17:43-kor ebben a kategóriában:

Napjainkban egyre többen szeretnének nyelvvizsgát szerezni, hiszen a továbbtanuláshoz és a munkavállaláshoz feltétlenül kell ez a papír. Azonban, a követelmények eléggé magasak, ezért mindenképpen szükség van a tanárok segítségére is az angol nyelvvizsga Budapesten történő megszerzéséhez.

A BeHappy Nyelviskolánál történő gyakorlás biztosan meghozza a gyümölcsét, várunk szeretettel angolozni iskolánkba! Módszerünknek köszönhetően bármikor  jöhetsz hozzánk tanulni, felkészült tanáraink  pedig segítenek a hatékony haladásban. Személyre szabott haladási programot kapsz, ezért biztosan el fogod sajátítani azokat az ismereteket, amelyek szükségesek, hogy azt mondhasd: angol nyelvvizsga Budapesten? Nekem sikerült!

Angol nyelvvizsga Budapesten több féle is letehető, a BeHappy Nyelviskola  főleg abban az esetben lehet jó választás, ha TELC vagy Euroexam vizsgára szeretnél felkészülni.  Budai illetve pesti iskoláinkban felkészítő tanfolyamokat tartunk kifejezetten az előbb említett nyelvvizsgákra.

Persze fontos a rendszeres részvétel, hiszen a tesztek teljesítéséhez nagy tudásra van szükség. A felmérések szerint a BeHappy Nyelviskolánál tízből kilenc diáknak sikeres az angol nyelvvizsga Budapesten történő megszerzése, ami igazán jó arányt jelent. Tehát, ha Neked is segítségre lenne szükséged a követelmények teljesítéséhez, akkor ne habozz tovább, kezdd el most a tanulást!

Nem jelent problémát, ha nagyon kötött időbeosztással rendelkezel, mert rugalmas órarenddel tudsz nálunk tanulni,  így  lehetőséged nyílik az angol nyelv megtanulására.

BezárásA

K

C

I

Ó

 

2016-17-akcio_box     


Bővebb információt kérek!

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás