BeHappy Pest: Ferenciek terétől 1 percre | BeHappy Buda: Mammut-tól 1 percre

Tanulás és szintfelmérés nyelvvizsga tesztek használatával

Közzétéve 2016. február 1. 19:45-kor ebben a kategóriában:

Valamely idegen nyelvi tudásodat többféle módon is lemérheted, ami főleg akkor érdekes, ha szeretnéd a már megtanultakat gyakorolni, feleleveníteni, vagy csak egyszerűen tudni szeretnéd, hol tart a tudásod, mik a hiányosságaid.

A legjobb módszerek egyike, ha egy anyanyelvi beszélővel bocsátkozol társalgásba, bár ez a módszer nem feltétlenül precíz, hisz inkább a hétköznapi nyelvhasználatot teszteli, nem annyira a lexikális tudást, vagy éppen nyelvtani helyességet. A másik jó módszer a nyelvvizsga tesztek használata, hisz ami megfelel egy nyelvvizsga sikeres elvégzéséhez, az tökéletes egy kis szintfelméréshez is. A nyelvvizsga tesztek másik nagy előnye, hogy kiválaszthatod azt a szintet, amely érzésed szerint neked leginkább megfelel. Választhatsz az alap 1-2, a középhaladó 1-2, a középfokú nyelvvizsga tesztek közül, vagy ha úgy érzed, ennél jobb vagy, rendelkezésedre áll a haladó 1-2 szint is, ahol megmutathatod, nem hiába tanultál annyit.

A tesztek másik nagy előnye, hogy minél többször átrágod magad rajtuk, annál biztosabban megtanulod, amit egyszer rosszul tudtál, vagy elrontottál. Így naponta egyfajta szintfelmérést végezhetsz, lemérheted, milyen gyorsan tanulsz, mi az, ami nehezebben ragad meg, mi az, ami könnyedén megmarad az emlékezetedben. Ha pedig már minden teszt a kisujjadban van, és betéve fújod a helyes válaszokat, nyugodtan ülhetsz be a vizsgapadba, hisz amit tanultál le is ellenőrizted, a vizsga pedig csak megerősítésként szolgál, hivatalossá teszi az elért szintedet.

Lépcsőfok a tudás felé: középfokú nyelvvizsga feladatok

Közzétéve 2016. január 26. 15:48-kor ebben a kategóriában:

Ha igazán jól akarsz boldogulni a nagyvilágban, legalább egy idegen nyelvet nem árt elsajátítanod. A legkönnyebben, mint az köztudomású az angol nyelvvel boldogulhatsz, hisz az nagyon sok országban nemcsak beszélik, hanem egyenesen első vagy második hivatalos nyelvként is használják, többnyire egyszerűbb, az úgynevezett ”simple english” változatát.

Persze hosszú az út addig, míg könnyedén elboldogulsz a középfokú nyelvvizsga feladatok többségével, és elmondhatod, hogy úgy-ahogy, de már bírod a nyelvet. Természetesen ahhoz, hogy a középfokú nyelvvizsga feladatok közelébe juthass, az alapoktól kell kezdened, és nem árt, ha olyan nyelviskolát választasz, amely számára a valós tudás, és a tanuló  érdeke a fontos, nem pedig az, hogy minél hamarabb lezavarják a nyelvtanfolyamot.

Ma már sok nyelviskola, tanfolyam és kurzus közül válogathatsz, ezért éppen a bőség zavara miatt jó odafigyelni, hogy mit választasz, mert a diploma ugyan jól mutat, de a valós tudás úgyis a hétköznapi életben, gyakran nagyon távol otthonról, idegen környezetben „vizsgázik”, és ez az a vizsga, amin nem szabad megbuknod. Ez tehát a jó sorrend: kiválasztani a megbízható iskolát, elsajátítani a nyelvi alapokat, tanulni, gyakorolni és a végén, ha nem akarsz továbblépni, ott vannak a középfokú nyelvvizsga feladatok, amelyekkel ha jó munkát végeztél, gyerekjáték lesz megbirkóznod. Persze ettől még nem leszel nyelvzseni, de a mindennapokban, a munkánkban és az élet fontos területein biztosan könnyedén elboldogulsz majd ezzel a nyelvtudással.

Az angol nyelv kulcs a nagyvilághoz

Közzétéve 2016. január 19. 17:38-kor ebben a kategóriában:

A mai felgyorsult, globalizált világban nagyon nagy hátrányt jelent, ha anyanyelveden kívül nem beszélsz valamilyen idegen nyelvet. Az angol nyelv, mint az közismert, nem csak több százmillió ember anyanyelve szerte a világon, de a brit gyarmati örökség, és az amerikai évszázadnak is nevezett több évtizedes kulturális és politikai hegemónia miatt a világ leggyakrabban használt idegen nyelve.

Az üzleti, diplomáciai vagy éppen a vallási életben gyakorlatilag lehetetlen boldogulni az angol nyelv valamilyen fokú ismerete nélkül, de ma már egy regionális szintű cégnél sem tudsz úgy munkát vállalni, hogy legalább alapfokon ne birtokolnád ezt a nyelvet. Természetesen a mai angol nyelv réges-régen nem az, amit mondjuk Shakespeare idejében beszéltek, vagy amit esetleg Erzsébet királynő használt udvarában. A mai angol nyelv, amellett hogy több nagyobb, és számtalan kisebb dialektusra bomlik szét, természetesen őriz egy alapszókincset és nyelvtani szerkezetet, éppen ezért tudott világnyelvvé válni, és ezért tudod te is megértetni magad Londonban, Fokvárosban, vagy éppen Sydneyben, ha a nyelvi alapokat elsajátítottad.

Ahhoz, hogy ezt a nem túl nehéz, de roppant rugalmas és kifejező nyelvet igazán jól beszéld, értsd, írd és olvasd, nem árt egy minőségi nyelvtanfolyamon részt venned, hiszen egy idegen nyelv igazán jó elsajátítása csak anyanyelvi környezetben, vagy ha ez nem lehetséges, akkor hatékony nyelvtanfolyam segítségével lehetséges. Az angol nyelv szép, és könnyű, próbáld hát ki magad benne, csak nyerhetsz vele!

Felsőfokú angol nyelvvizsga feladatok

Közzétéve 2016. január 12. 15:20-kor ebben a kategóriában:

Léteznek olyanok, akik azért jutottak el a felsőfokú nyelvvizsgáig, mert éltek külföldön, és anyanyelvi környezetben tanulták meg az angolt. Illetve vannak olyan diákok, akiknek ez nem adatott meg és könyvekből, tanfolyamokon sajátították el a nyelvet. Mivel a diákok más alapokkal rendelkeznek, és adott esetben más-más nyelvvizsgára készülnek, ezért a feladatok sem lehetnek egyformák. A felsőfokú angol nyelvvizsga feladatok egyfelől lehetnek nyelvtani tesztek, ezekre inkább azoknak van szükségük, akik az életből tanulták a nyelvet, mert tapasztalat szerint a nyelvtani tudás inkább náluk szokott hiányos lenni. Azok, akik könyvekből tanultak, a felsőfokú nyelvvizsga feladatok inkább csak ismétlésre, gyakorlásra kellenek.

Azonban mindkét esetben érdemes előre átgondolni, hogy melyik nyelvvizsgára fogsz jelentkezni és beszerezni konkrétan az adott típushoz tartozó, felsőfokú angol nyelvvizsga feladatokat. Ugyanis hiába oldunk meg akármennyi faladatot, elvérezhetünk azon, hogy nem ismerjük az adott vizsga metodikáját, és nincs rutinunk a feladattípusok megoldásában.

Akiknek szóbeli hiányosságaik vannak, azoknak a felkészülés nem fejeződhet be az írásbeli felsőfokú angol nyelvvizsga feladatok megoldásával. Nagyon fontos, hogy szóbelire is gyakoroljunk, nem csak a nyelvvizsga miatt, hanem azért is, mert egy nyelvtani szabály elméleti betanulása még nem jelenti azt, hogy a gyakorlatban is alkalmazni tudjuk. Nekik javasoljuk, hogy töménytelen mennyiségben hallgassanak angol szövegeket. Nem kell akkor sem megijedni, ha nem értitek rendesen. Rá fog állni előbb-utóbb a fületek, és ha eleget hallgatsz, akkor már észre sem veszed és eljut addig az agyad, hogy már nem is fordít magyarra, hanem eleve angolból érted meg az elhangzottakat és ez a beszédkészségeden is javít.

Készülj fel angol középfokú nyelvvizsga tételek segítségével!

Közzétéve 2015. december 28. 09:29-kor ebben a kategóriában:

Középfokú nyelvvizsgára készülsz, és szeretnél mindent megtenni a siker érdekében? Tény, hogy a felkészülés nem néhány hónapot vesz majd igénybe, de következetesen és szorgalmasan elsajátítva a nyelvet már az első megmérettetést is sikerrel veheted.

De mégis mi szükséges ahhoz, hogy mihamarabb kezedben tarthasd a munkádhoz, vagy tanulmányaidhoz szükséges nyelvvizsga bizonyítványt? Elsősorban törekedj arra, hogy a beszédközpontú oktatás során az angol középfokú nyelvvizsga tételek alapján készülj, ezek ugyanis felölelik azokat a legfontosabb területeket, témaköröket, amelyek a tapasztalatok szerint elő szoktak fordulni szóbeli alkalmával.

Ugyanakkor nem mehetsz el a nyelvtani ismeretek mellett sem, hiszen a helyes nyelvhasználat a szóbelin éppen úgy lényeges, mint az írásbelin. Az angol középfokú nyelvvizsga tételek alapján láthatod, hogy milyen témakörökkel találkozhatsz majd, így minden eshetőségre felkészülhetsz. Annak érdekében, hogy magabiztosan használd a nyelvet, sok gyakorlásra van szükséged, és nem feledkezhetsz meg a nyelv, gyakorlatban történő alkalmazásáról sem.

A tanfolyam mellett igyekezz más helyzetekben is használni az angolt, nézz filmeket, beszélj másokkal, akiknek szintén nyelvgyakorlásra van szükségük. Ha az angol középfokú nyelvvizsga tételek és a nyelvhasználat mindennapjaid részévé válnak, úgy sikerrel veheted majd a konkrét megmérettetés akadályait is. Ne feledd, az eredmények mindig komplex tényezők függvényeként érhetőek el, így az írásbeliség mellett fordíts figyelmet a kiejtés és a szóbeli fogalmazás fontosságára is!

Angol kezdő feladatok gyakorláshoz, felkészüléshez

Közzétéve 2015. december 22. 15:51-kor ebben a kategóriában:

A nyelvtanulás napjainkban olyan téma, amely már egészen gyermekkortól jelen van életünkben. Nem ritka, hogy játékos formában, az óvodában is elkezdik a kicsik elsajátítani az alapokat, és az évek múlásával így mind magasabb szinten sikerülhet a nyelvet beszélni.

Különösen fontos, hogy beszédközpontú oktatásban vegyenek részt a nyelvtanulók, hiszen hiába az írásbeli készség, ha a megszólalás és az önmegértetés nehézkesen megy. Természetesen ugyanez fordítva is igaz, hiszen ha nyelvvizsgázásban gondolkodunk, akkor nem mehetünk el a helyesírási és nyelvismereti kérdések mellett.

Az angol kezdő feladatok kitűnő lehetőséget kínálnak arra, hogy a megmérettetés előtt gyakorolhassunk és elsajátíthassuk mindazokat az ismereteket, amelyek előfordulhatnak a nyelvvizsgán. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jól összeállított, gyakorló angol kezdő feladatok kifejezetten azokra a területekre építenek, amelyekkel gyakran találkozni az írásbeli nyelvvizsgán. Ha előre tisztában vagyunk azzal, melyek az érintett nyelvtani területek, gyakorlatilag minden helyzetre felkészülhetünk, ezzel jó esélyt teremtve a sikeres nyelvvizsgára.

Az adódó szabadidőben gyorsan és egyszerűen áttekinthetőek az angol kezdő feladatok, s ha a mindennapokba beiktatunk egy kevés nyelvtanulást, gyorsabban a kezünkben tarthatjuk a nyelvvizsga bizonyítványt, mint azt a kezdetekkor gondoltuk volna. Ha a későbbiekben cél a középfok, akkor is ajánlott alapfokú szinten kezdeni, ugyanis a nyelvvizsgázás is megkövetel valamiféle gyakorlatot, amit a későbbiekben a középfokún kamatoztathatunk.

Alapfokú angol nyelvvizsga feladatok a sikeres nyelvvizsgáért

Közzétéve 2015. december 17. 17:29-kor ebben a kategóriában:

A nyelvtanulásra gyakran már az általános iskolában kiemelt hangsúlyt helyeznek a tanárok. Folytatódik ez a középfokú oktatási intézményekben, ám mégis tény, hogy sokan az egyéb teendők és feladatok mellett nem jutnak el a nyelvvizsga letételéhez.

Ez pedig akár a további tanulmányokat, akár a későbbi munkavállalást nézve nélkülözhetetlen. Hiába a sikeres felsőoktatásban való részvétel, ha a végén nem tarthatod kezedben a diplomát, éppen a nyelvvizsga hiánya miatt. Természetesen fontos, hogy rendszeresen tréningezd magad, és jó ötlet lehet először az alapfokú nyelvvizsgával megpróbálkozni. Ehhez az alapfokú angol nyelvvizsga feladatok remek választásnak bizonyulnak. Segítségükkel ugyanis megismerheted, hogy milyen jellegű feladatokra számíthatsz majd, valamint az olyan kritikus területeivel is tisztában lehetsz a nyelvnek, amelyek rendszerint előkerülnek a nyelvvizsgák alkalmával.

Az alapfokú angol nyelvvizsga feladatok minden egyes átnézett darabja aktívan hozzásegít ahhoz, hogy tisztában légy az előforduló témakörökkel és rutint szerezz, ezzel jó eséllyel indulva a sikeres nyelvvizsga bizonyítvány felé. Természetesen az írásbeli alapfokú angol nyelvvizsga feladatok mellett az is nagyon fontos, hogy beszédközpontú órákon sajátítsd el a szóbeli használat képességét, és bármilyen témáról kötetlenül tudj beszélgetni. Az angol nyelvtanfolyam nem csak tanulóknak, érettségi és diplomaszerzés előtt állóknak bizonyul remek választásnak, hanem gyakorlatilag bárki számára, aki szeretne munkahelyén, vagy külföldi munkavállalás kapcsán elboldogulni a nyelvvel.

Angol nyelvtanfolyam Budapest kedvelt nyelviskolájában

Közzétéve 2015. december 15. 08:55-kor ebben a kategóriában:

Az idegen nyelv ismerete manapság nélkülözhetetlen, hiszen diplomaszerzés és munkavállalás kapcsán rendszerint szóba kerül. Kiemelt népszerűségnek örvend az angol, melyet már akár egészen fiatal korban is el lehet kezdeni tanulni.

Az angol nyelvtanfolyam Budapest kedvelt nyelviskolájában minden igényt kielégítően szolgálja a hallgatók boldogulását. Érettségihez, diplomához, vagy munkavállaláshoz a nyelvvizsga rendkívül fontos. Nem csak az írásbeli feladatokra kell azonban felkészülni, hanem aktívan használva a nyelvet, a szóbeli használatot  is gyakorolni kell. Az angol nyelvtanfolyam Budapest szakmailag felkészült tanáraival áll a tanulni vágyók rendelkezésére. A korszerű oktatási módszereknek köszönhetően a gyakorlatban is használható nyelvtudásra tehetnek szert azok, akik a lehetőség mellett teszik le a voksot.

Hasonlóképp aktuális lehet a nyelvtanulás akkor, ha külföldi munkavállaláson gondolkodsz, hiszen legyen szó bármilyen munkakörről is, az angol a hétköznapokban biztosan nagy segítség lesz. A hazai elhelyezkedési esélyek is jelentősen növelhetőek a megfelelő nyelvtudás birtokában, sőt, karrierje is pozitív irányba lendülhet, ha a szükséges nyelvvizsgát sikerül letennie. Az angol nyelvtanfolyam Budapest népszerű nyelviskolájában egyéni haladással, online szintfelmérőkkel, beszédközpontú gyakorló órákkal várja azokat, akik fejlődni szeretnének, az alapoktól kezdenék, vagy már meglévő tudásukat frissítenék fel. Angoltudással kitárul a világ, és bárhol megértetheti magát, karrierje építéséről nem is szólva.

Teszteld magad az angol nyelvi szintek szempontjából

Közzétéve 2015. november 30. 10:26-kor ebben a kategóriában:

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szinten állsz angol nyelvből, hiszen az életnek rengeteg olyan területe van, ahol szükség lehet a tudásodra. Emiatt rengetegen érdeklődnek a BeHappy Nyelviskolánál az angol nyelv tanulása iránt, azonban az oktatás csak akkor kezdődhet el, ha megtörtént az angol nyelvi szintek felmérése, hiszen csak így tisztázható, hogy honnan kell elkezdeni a fejlesztést.

Ha megtörtént a teszt megírása, akkor az oktatásszervezőnk  a kiértékelés után elmondja neked, hogy az angol nyelvi szintek közül jelenleg melyiken állsz, és javaslatot tesz arra vonatkozólag, hogy melyik szinten érdemes kezdened. Nálunk itt a BeHappy Nyelviskolában tájékoztató és szintfelmérő után akár már másnap kezdheted a tanulást! Természetesen szükség lesz arra is, hogy a kezdés előtt meghatározd, hogy mik a céljaid az angol nyelvvel, mert ennek alapján tudja majd az oktatásszervezőnk megmondani, hogy az angol nyelvi szintek függvényében körülbelül mennyi tanulásra lenne szükséged ahhoz, hogy megvalósítsd az elképzeléseidet.

Egyébként abban az esetben is nyugodtan megkeresheted a nyelviskolánkat, ha üzleti nyelvet szeretnél angolul tanulni, mert  iskolánkban erre is lehetőséget biztosítunk.

Nálunk elérhető az angol kezdőknek

Közzétéve 2015. november 23. 16:50-kor ebben a kategóriában:

Sokan vannak, akik szégyenkeznek amiatt, hogy nem tudnak angolul annak ellenére, hogy ez manapság már elengedhetetlennek számít. Mivel a BeHappy Nyelviskolában mindig elérhető az angol kezdőknek, ezért senkinek sem kell kínosan éreznie magát, hiszen nálunk bármikor  el lehet kezdeni a tanfolyamot.

A tanulás során a tanárok természetesen odafigyelnek a teljesen kezdő tanulóinkra és éppen ezért mindent alaposan el fognak magyarázni. A sok gyakorlás után lesz számonkérés is, ami után természetesen kijavítjuk a hibákat, segítünk, motiválunk benneteket, hogy az angol tanulás igazán eredményes legyen.

Nálunk a Behappy Nyelviskolában a csoportos nyelvtanulás, a magán és az önálló oktatás elemeit ötvözzük.  A tanulóink rugalmas időbeosztásban jöhetnek hozzánk angol órára, az általuk kiválasztott időpontban. Az oktatás intenzitásának kiválasztásában pedig oktatásszervezőink szívesen segítenek egy teljes körű  tájékoztatás alkalmával. Segítünk, hogy angol kezdőből hamar angol haladóvá válj! J

BezárásA

K

C

I

Ó

 

body

 Most 5-40% kedvezménnyel tanulhatsz angolul! 

Kezdd el most!

    Új tanulóinknak a munkafüzetet most ajándékba adjuk!

             


Bővebb információt kérek!