BeHappy Pest: Ferenciek terétől 1 percre | BeHappy Buda: Mammut-tól 1 percre

Személyre szabott intenzív angol nyelvtanfolyam Budapesten?

Közzétéve 2015. augusztus 18. 10:59-kor ebben a kategóriában:

A nyelvtanfolyamokkal az egyik legnagyobb baj, hogy nem az egyénről szólnak. A szervezők sok esetben akár 20-30 embert is képesek összezsúfolni egy terembe, s a diákok így veszik sorra a leckéket, amiket vagy meg tudnak tanulni, vagy nem.

Ez természetesen előnytelen, méghozzá több okból is. A legfőbb ok azonban az, hogy a diákok képtelenek egyforma tudásszinten haladni és ez természetes. Bizonyos tanulók lemaradnak, s így lassíthatják a csoport tanulását. Ellenkező esetben pedig teljesen bizonytalan alapokkal vágnak neki a további leckéknek. Ugyanakkor megtalálható olyan intenzív angol nyelvtanfolyam Budapesten, amely a személyre szabott megoldásokat részesíti előnyben, s mindezt akciós áron. A BeHappy angol nyelviskola nem mást kínál, mint a folyamatos fejlődést az adott diák tudásszintje alapján. Az intenzív angol nyelvtanfolyam tehát nem a szokványos módon zajlik. Ebben az esetben ugyanis nincsenek olyan diákok, akik az alapvető információk hiányában nem tudnak további szintekre lépni a tanulásban.

Az intenzív angol nyelvtanfolyam Budapesten tehát abszolút az egyedi igények alapján tanít és ez a módszer a sikeresség szempontjából is jól látszik. A BeHappy Nyelviskola akciós árazása is egyedi. Minél intenzívebben látogatja a diák az órákat, annál olcsóbban juthat a tudáshoz, ami mindenképp nagy előnyt jelent. A felsorolt pozitívumok ellenére az intenzív angol nyelvtanfolyam nem veszíti el az intenzív jellegét. A tanulás gyors és biztos mederben folyik, jól megalapozott tudást és önbizalmat adva ezzel a tanulónak!

Személyre szabott nyelviskola Budapesten?

Közzétéve 2015. augusztus 13. 09:49-kor ebben a kategóriában:

Napjainkban egyre több nyelviskola hirdetéseiben láthatunk kecsegtető mondatokat a villámgyors tanulásról és az azonnali eredményekről. Aki az anyanyelvén kívül beszél egy tanult nyelvet is jól tudja, hogy a nyelvtanulás, nemcsak hogy nehéz, nagyon sok időt és befektetett energiát követel. Ugyanakkor nem mindegy, hogy a befektetett energia mire megy el.

Szótanulásra? A nyelvtan, vagy egyes frázisok bemagolására? Esetleg egy komplex, mindenre kiterjedő tudás megszerzésére? Nem kérdéses, hogy ez utóbbi jelenti a megoldást, s ezt kínálja a BeHappy Nyelviskola, azonban nem a hagyományos keretek között. A BeHappy, egy személyre szabott nyelviskola Budapesten, amely az oktatási minőséget és a hatékonyságot helyezi előtérbe, szemben azokkal az iskolákkal, amelyek számára a gyors haladás az elsődleges. A nyelviskola Budapest városában kiemelkedő képzési rendszert nyújt. A tanuló, mint egyedülálló individuum van jelen a képzéseken, ami mindenképp nagy előny a hatékonyságot illetően. Így tehát nem történhet meg az, hogy a tanuló nem az ő tudásának megfelelő ütemben halad.

Egy hagyományos nyelviskolában ez a jelenség szinte mindennapos és jól látható az eredménye is. Ha a tanuló nem a megfelelő ütemben halad, egy ponton elveszíti a fonalat, s az alapvető tudás nélkül nem lesz képes további szintekre lépni. Nem csak a tudása vész el, de a kedve is elmegy a tanulástól, ami mindenképp előnytelen. Tehát, a BeHappy Nyelviskola Budapest városában olyan megoldást nyújt a nyelvtanulásra, amely biztos alapot ad és garantáltan hatékony.

Euro nyelvvizsga, a használható nyelvtudás alapja

Közzétéve 2015. augusztus 10. 10:29-kor ebben a kategóriában:

Nyelvvizsga és nyelvvizsga között óriási eltérések lehetnek. Nincs ez másképpen az angol nyelvvizsga esetében sem. A BeHappy Nyelviskola által kínált Euro nyelvvizsga számos előnnyel bír a „hagyományos” angol nyelvvizsga nyújtotta lehetőségekhez képest.

Az Euro nyelvvizsga sikeres letétele mindenütt érvényes államilag elismert diplomát jelent, ami álláskeresésnél, de bárhol máshol is óriási előny. Az Euro nyelvvizsga megfelel a magyar és nemzetközi követelményeknek, alap (B1), közép (B2) és felső (C1) szintekre lehet jelentkezni. Mindhárom szinthez rendkívül alapos, és mélyreható tanulás után lehet eljutni, az Euro nyelvvizsga kérdéseit a valós életből, kommunikációs helyzetekből állították össze, az angol nyelv hétköznapi használata során előforduló szókincset, nyelvtant és egyéb összetevőket mérik fel. Fordítás, szövegértés, beszédkészség, a mindennapi életben előforduló helyzetek szimulálása – mondjuk egy angol nyelvű szállodai bejelentkező lap kitöltése, vagy munkahelyi hirdetés értelmezése – mind részei az Euro nyelvvizsga valós tudást felmérő szóbeli és írásbeli tesztjeinek.

Igazi siker csak valós, használható tudással érhető el, ezt nyújtja a már sokszor bizonyított Euro nyelvvizsga.

Angol nyelvtanfolyam, az angolul valóban tudni akaróknak

Közzétéve 2015. augusztus 5. 17:11-kor ebben a kategóriában:

Manapság szinte lehetetlen boldogulni az életben az angol nyelv legalább alapvető ismerete nélkül. Üzleti és diplomáciai élet, nemzetközi kapcsolatok, de a nyugati civilizáció szinte minden más területe is át van itatva az angol nyelvi hatásokkal, szükségszerű tehát a nyelv valamilyen szintű ismerete azoknak, akik boldogulni szeretnének a világban.

Angol nyelvtanfolyam számtalan válfaja áll az érdeklődők rendelkezésére, a gyors, és könnyed nyelvtanulást ígérő nyelviskoláknak se szeri se száma. Ha hihetnénk a reklámoknak, egy angol nyelvtanfolyam nem volna más, mint könnyed, felületes, semmilyen erőfeszítést és befektetést nem igénylő tanulgatás. Persze ez nem így van, a komoly tanulást, a befektetett időt és pénzt nem lehet megúszni, egy valamirevaló angol nyelvtanfolyam keretén belül sem. A BeHappy Angol Nyelviskola nem ígér mást, csak hiteles és versenyképes angol nyelvtudást, mindezt pedig munkával, az abba fektetett idővel, és pénzért.

Az iskola a fővárosban működik, és a jelenleg elérhető legjobb angol nyelvtanfolyam Budapest területén. Személyre szabott oktatás, rugalmas időbeosztás, reális szintfelmérés, ugyanakkor önálló tanulás is jellemzi a BeHappy Angol Nyelviskola módszereit. Angol nyelvtanfolyam, ami valóban megtanít angolul, természetesen csak akkor, ha nem dőlünk be a reklámszövegeknek, és hajlandóak vagyunk elsősorban munkát fektetni a tanulásba, hisz mondjon bárki bármit, a használható nyelvtudás alapja a következetes, és fokozatos tanulás, egyéni módszerekkel, leellenőrizhető hatékonysággal.

Prepozíciók?!

Közzétéve 2015. május 28. 13:48-kor ebben a kategóriában:

Igen, tudjukthinking_girl, mit érzel e szó hallatán…

Az angolban a prepozíciók helytelen használata vicces és félreérthető helyzetekhez vezethet. Éppen ezért összeszedtünk neked néhány tipikus hibát, amit mi magyarok „előszeretettel” vétünk. Sokszor azért, mert a magyar mondatot vagy kifejezést egyenes fordításban, azaz szóról szóra formáljuk angolra.

Lássunk néhányat a leggyakrabban előforduló hibákból!

 

I’m sitting on the sun.
Magyarul valóban a napon üldögélünk. Ha angolul az on prepozíciót használod, akkor ne csodálkozz, ha megkérdezik tőled, hogy nincs-e túl meleg odafönn a Nap felszínén.

Helyesen:
I’m sitting in the sun.
Az in használatával tényleg arra utalsz, hogy a tengerparton üldögélve sütteted a hasadat. :)

I study Mathematics on the university.
Az egyetemen vagy az egyetem tetején tanulsz?!

Helyesen:
I study Mathematics at the university.
Így már világos! :)

Hurry up! You’ll be late from work.
Mi tényleg a munkából késünk, de az angolok nem.

Helyesen:
You’ll be late for work.
Így már jobban hangzik!

I asked my boss for a day out.
Igen, mi valóban kivesszük a szabadnapot. Nem így más népek!

Helyesen:
I asked my boss for a day off.
Így már a főnököd is fogja érteni, hogy mit szeretnél!

 

Vannak olyan vonzatok, amit egyszerűen csak meg kell tanulni és helyesen kell használni. Ennyi. Ne aggódj, a rutin segít!

My necklace is similar than yours.

 

Helyesen:
My necklace is similar to yours.

He is different than his brother.

Helyesen:
He is different from his brother.

What did you do on the weekend?

Helyesen:
What did you do at the weekend?

I study English at the evening.

Helyesen:
I study English in the evening.

Can you explain it for me?

Helyesen:
Can you explain it to me?

He was waiting to her.

Helyesen:
Ha was waiting for her.

 

Folytatása következik… :)

Jó gyakorlást!

Hogyan írjak angol levelet gyorsan és egyszerűen?

Közzétéve 2015. május 12. 14:59-kor ebben a kategóriában:

Angolul levelezel a munkahelyeden vagy esetleg nyelvvizsgára készülsz? Íme néhány trükk, hogy gyorsan és simán menjen az írás!

writingFigyelj a formára!

Az angol levélírásnak pontosan meghatározott formája van. Fontos, hogy hova írod a dátumot, a címzettet, a feladót, mi a megszólítás, hogy tagolod magát a levelet és hova kerül az aláírásod. Hivatalos levél esetében például soha ne használj összevont alakot (pl. we are és nem we’re).

Legyen kerete az irománynak!

Minden levél ugyanolyan építőelemekből áll, legyen az akár hivatalos vagy baráti levél. Az első bekezdésben röviden közöljük, hogy miről szól, aztán jön a téma kifejtése, majd a végén összegzünk, kérdezünk, kérünk, elköszönünk.

Írj vázlatot!

A vázlat nem piszkozat! Ne egész mondatokat írj, hanem gyűjts ötleteket, félmondatokat, amit majd ki tudsz egészíteni. Könnyebb ezekből kiindulni. Ráadásul ezeket papírra vetni nem több, mint 3-4 perc.

Használj ’előre gyártott’ kifejezéseket!

Akár már a vázlatban is írj le néhány olyan kész, komplett angol kifejezést, amely az adott témában előfordulhat. Használd ki, hogy léteznek ilyen elemek, professzionálisabb lesz tőlük a leveled és még időt is megtakarítasz velük.

Ilyenek például baráti levélnél:

It was good to hear from you again.

Jó volt megint hallani felőled.

I am writing to tell you that…

Azért írok, hogy elmondjam ...

I am delighted to announce that…

Örömmel jelentem be, hogy ...

I was so sorry to hear that…

Sajnálattal hallottam, hogy ...

Say hello to…for me.

Üdvözöld...-t helyettem is.

Best wishes,

Legjobbakat!

 

Hivatalos levélnél:

We are writing to you regarding…

Azzal kapcsolatban írunk, hogy...

I am writing to you on behalf of...

XY nevében írok Önnek ...

Would you please send me…           

Lenne olyan szíves, hogy elküldi a ....

We would be grateful if…

Hálásak lennék, ha ...

If you need any additional assistance, please contact me.

Amennyiben további segítségre lenne szüksége, nyugodtan keressen meg.

Yours sincerely,

Tisztelettel…


Csak a végén szótárazz!

Ha csak a szótárra szeretnél hagyatkozni, inkább el se kezdd a fogalmazást! A szótárazás olyan, mint a pattogatott kukorica – nem lehet abbahagyni. Ilyenkor az ember hajlamos még azt is kikeresni, amit biztosra tud. Persze, akadhat 1-2 szó, amit meg kell nézned, de ezt csak a legvégén tedd meg!

Ellenőrizd magad!

Itt már lényegében ne változtass a levélen, ne elemezz. Csak fusd át az irományt és javítsd ki az esetleges nyelvtani hibáidat (időegyeztetés, -s rag, stb.)!

 

Jó munkát! :)

Mit jelent az, hogy ‘hamis barát’?

Közzétéve 2015. április 29. 12:54-kor ebben a kategóriában:

És mi köze ennek az angolhoz?!

Ti is jártatok már úgy, hogy egy szöveget hallgatva olyan szót véltetek felfedezni, ami sehogy sem illik a szövegkörnyezetbe és egyáltalán nem vág a témába? Esetleg úgy, hogy beszéd közben egy, a magyarból hirtelen vett, hasonló hangzású szót használtok és ezzel megmosolyogtatjátok a hallgatóságot? Vagy értetlenül néznek rátok. Nos, akkor ‘hamis barát’-ra bukkantatok :) Nézzük is, hogy mit jelent ez!

‘False Friends’

A ‘false friends’ kifejezés olyan szópárokat vagy kifejezéseket takar, amelyek leírásukban vagy hangzásukban hasonlítanak két különböző nyelvben, de jelentésükben eltérnek. Bár alakilag hasonlóak, teljesen mást jelentenek.

stop signÖsszegyűjtöttük a legismertebb, könnyen összetéveszthető angol-magyar szópárokat.

actual

Jelentése: valóságos, igazi

nem pedig "aktuális"

(angolul: topical/timely)

artist

Jelentése:  művész

nem pedig "artista"

(angolul: circus performer, acrobat)

college

Jelentése: főiskola, egyetem

nem pedig "kollégium"

(angolul: boarding school, dormitory)

farmer

Jelentése: gazda, földművelő

nem pedig  a ruhadarab

(angolul: jeans)

gymnasium

Jelentése: tornaterem

nem pedig "gimnázium"

(angolul: high school, secondary grammar school)

novel

Jelentése: regény

nem pedig "novella"

(angolul: short story)

receipt

Jelentése: nyugta, blokk

nem pedig "recept"

(angolul:
főzési recept: recipe
orvosi  recept: prescription)

sympathetic

Jelentése: együttérző, megértő

nem pedig "szimpatikus"

(angolul: nice)

 További példákat ezen a weboldalon találtok:

http://www.cram.com/flashcards/hungarian-false-friends-408947

Kellemes szemezgetést! :)

Nyelvtudás szintek

Közzétéve 2015. április 23. 16:25-kor ebben a kategóriában:

Biztosan gondolkoztatok már azon, hogy milyen megfoghatatlan egy nyelv, mennyire változik, áramlik, alkalmazkodik, milyen rugalmas és szerteágazó. Ahány nyelv, annyiféle struktúra, ahány ország, annyiféle oktatási rendszer.

Young woman thinking with question mark circulation around her hTe is érezted már, hogy megfoghatatlan a haladásod és nem látod pontosan, hogy hol tartasz és merrefelé haladsz, milyen messze a cél?  Hogy lehetne összefogni és rendszerezni az egyes tudásszinteket, hogy egységes képet mutasson a különféle iskolák, egyetemek, sőt, különböző országok számára?! Nos, létezik ilyen leírás! A cél pontosan az, hogy Európa-szerte egységessé tegye a nyelvtanítás rendszerét és áthidalja azokat az akadályokat, amelyeket a különböző oktatási formák és hátterek teremtenek. Meghatározza a nyelvtudás szintjeit, és ezáltal lehetővé teszi, hogy a nyelvtanulók haladása a nyelvtanulás minden szakaszában mérhető legyen! Ezek az objektív kritériumok elősegítik a(z akár az országok közötti) átjárhatóságot és átláthatóságot.

Kattints ide és ismert meg a szinteket és az azokhoz tartozó követelményrendszert!

8 tipikus angol nyelvtani hiba

Közzétéve 2015. március 25. 16:53-kor ebben a kategóriában:

Összeszedtünk néhány tipikus és folyton-folyvást előforduló angol nyelvtani hibát, amire jó, ha odafigyelünk. Neeem, az nem mentség, hogy olykor maguk az angol anyanyelvűek is elkövetik ezeket… Lássuk!

1.
It`s vs. Its
it`s
=it is; its=birtokos névmás

It`s going to be sunny tomorrow.
What’s that? I can’t remember its name.

2.
Your vs. You`re
your=birtokos névmás
; you`re=you are

Igen gyakori hiba, legfőképp a különböző közösségi média oldalakon lehet vele találkozni.
You`ve dropped your ticket!
You`re going to the garden party, aren’t you?

Grammar Disappointment3.
Their vs. There vs. They`re
their=birtokos névmás
; there=ott; they`re=they are

I went to their cottage last summer.
I haven’t been there before.
They`re
the best friends ever!

4.
Too vs. Two vs. To
too
=is; two=kettő, to= prepozició

“I think I`m going to the party.” “Yeah, me too.”
There were two puppies in the box.
The package was mailed to Mrs. Bundy yesterday.

5.
Lose vs. Loose
to lose something=elveszíteni valamit; loose=tág, bő

Don`t lose your patience!
These new pants are a bit loose.

 6.
Than vs. Then
than=mint
; then=majd, később, azután

She was happier than Jamie.
First, Luke is going to fix the spaceship, then he is going to pick Leia up.

 7.
Whether vs. Weather
whether=vajon, akár
; weather=időjárás

This weather is sunny.
We should find out whether the bookshop is open.

 8.
Fewer vs. less
Gyakran előforduló hiba, még a szupermarketekben is sokszor tévesen írják (5 items or less). A less mennyiségre vonatkozik (megszámlálhatatlan), míg a fewer számra (megszámlálható).

5 items or fewer.
I got less sleep than you last night.

 

Folyt. köv. :)

A nyelvtanulás, mint olyan…

Közzétéve 2015. március 10. 14:13-kor ebben a kategóriában:

Tanfolyamszervezőként sokféle emberrel és történettel találkozunk. Teljesen változó, hogy ki miért, hogyan, mennyi ideig, milyen formában szeretne angolul tanulni, más és más a motiváció és a kitűzött cél. Számtalan – jó és rossz – élményt hallgatunk meg, egyszer panaszt, máskor lelkesedést, ennek megfelelően segítünk, biztatunk, de mindenekfelett reális képet adunk a nyelvtanulásról és a kitűzött cél eléréséről. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy itt és most, Európa szívében a nyelvtanulási igények és prioritások változnak, alakulnak, finomodnak és színesednek. Lássuk, hogyan…

young-smiling-peopleAz idegen nyelvek ismeretének jelentőségét aligha kell hosszasan bizonygatni. Kis ország, kis nép vagyunk, amelynek nyelvét határainkon túl nemigen ismerik és tanítják, tehát a nemzetközi színre való kilépésünk elengedhetetlen feltétele az idegennyelv-ismeret.

A kilencvenes évek eleje óta a széles közvélemény tudatosította magában, hogy különböző történelmi, társadalmi, oktatási és egyéb okok miatt a magyarok az utolsó helyen állnak az európai államok között az idegennyelv-tudás területén. Szinte már unalomig ismert az a tény is, hogy a lakosság nyelvismeretének alacsony szintje hátrányt jelent az országnak és az Európában mozgó, tanuló, dolgozó fiatalok és felnőttek számára egyaránt. Magyarország az Európai Unióhoz történő csatlakozásával tagjává vált egy színes kulturális, etnikai és nyelvi közösségnek.

Kevésbé közismert viszont, hogy az utóbbi évtizedben volt olyan időszak, amikor a fejlődés volt a jellemző és jelentős sikereket könyvelhetünk el a magyarok nyelvismeretének alakulásában! Sajnos hozzá kell tenni, hogy volt olyan év, amikor megtorpanás, sőt, visszaesés tapasztalható… Mindent összevetve az elmúlt másfél évtizedben az idegen nyelven beszélők aránya emelkedett.

Pedig a magyarok számára mind történelmi, mind nyelvi okokból nem könnyű feladat a nyelvtanulás. Elsősorban azért, mert Magyarország a népesség etnikai, kulturális összetételét, és főképpen nyelvhasználatát tekintve rendkívül homogén ország - a soknyelvű, multikulturális Európai Unióban hazánkra alapvetően az egynyelvűség jellemző. Ennek ellenére a magyarok többsége elkötelezett az EU legfontosabb nyelvpolitikai prioritása, a többnyelvűség eszménye mellett.

Az uniós polgárok 72%-a ért egyet azzal, hogy az EU-ban mindenkinek képesnek kell lenni arra, hogy az anyanyelvén kívül tudjon még két idegen nyelven beszélni. Az európaiak kétharmada (67%) az angolt tartja a számára leghasznosabb két idegen nyelv egyikének. A leggyakrabban hasznosként említett egyéb nyelvek: a német, a francia, a spanyol és a kínai.

Más nyelvek tanulása, a más nyelveken történő kommunikáció mindenkit arra bátorít, hogy nyitottabb legyen más emberek és azok kultúrája, művészete, szemlélete iránt. A mai világban egyszerűen elkerülhetetlen, hogy több nyelven beszéljünk!

 

Pesti Viktória
Oktatásszervező
Pest

Forrás: oki.hu, ofi.hu és europa.eu (eurobarometer)

BezárásA

K

C

I

Ó

Akció Doboz

Tanfolyamok 5-40% kedvezménnyel!

 

Augusztus 31-ig beiratkozó új tanulóink tankönyvüket ingyen kapják!*


Bővebb információt kérek!